Menu


In beeld: Jolie Reekers

 

Een warm welkom. Dat is het eerste wat Jolie Reekers benoemt als ze terugdenkt aan haar start op basisschool Op de 10 Bunder. "Collega's namen mij meteen op in het team. Dat geldt trouwens ook voor de medewerkers van het bestuursbureau. Stichting kom Leren heeft oprechte aandacht voor haar medewerkers. Dat zit 'm in kleine dingen: een collega die vraagt hoe het gaat of een reep chocolade bij een training. Die persoonlijke belangstelling van een werkgever was ik niet gewend. Maar het is zó waardevol. Het zorgt ervoor dat ik er op mijn werk meer dan 100% voor ga."

Jolie Reekers werkte in de makelaarsbranche, waar de focus ligt op commercie, verkoop en cijfers. "Het onderwijs vond ik al jaren boeiend. Dat komt doordat ik als ouder geregeld help op de basisschool van mijn kinderen. Een baan in het onderwijs leek me wel wat, al zag ik mezelf nooit als leerkracht voor de groep. Toch zijn er veel andere mogelijkheden om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen. Toen ik vorig jaar de vacature voor administratief medewerker bij Op de 10 Bunder zag, was ik dan ook meteen verkocht. Dat was de match die ik zocht."

Inmiddels is Jolie niet meer weg te denken op school. Ze zorgt onder andere voor de administratie, organiseert events, houdt de website bij en is een aanspreekpunt voor ouders met vragen over corona. Komend schooljaar mag ze haar vaardigheden uitbreiden met een opleiding tot mindfulness kindertrainer. Een middag per week ondersteunt ze ook EOA (Eerste Opvang Anderstaligen) De Poort in Maastricht met de administratie. Tijdens het thuisonderwijs richtte ze de digitale klaslokalen van Op de 10 Bunder in en hielp ze in de noodopvang. "Ik spring bij en ontzorg, zodat mijn collega's zich kunnen focussen op hun groep. Dat is mijn drive. Op onze school staan mensen centraal. We hebben een fijne samenwerking. We waarderen en helpen elkaar. We houden elkaar in positieve zin goed in de gaten. Dat maakt dat ik er voor meer dan 100% voor ga. Ik voel me gewaardeerd, dan geef je dat ook makkelijk terug."

Die waardering voelde Jolie al toen kom Leren haar had aangenomen. "Een HR-collega vroeg destijds hoe mijn eerste werkdag was gegaan. En nog steeds is er oor en oog voor mij en mijn werk. Collega's die hier al lang werken, vinden dat gewoon. Voor mij blijft het bijzonder. Ik was die aandacht voor mij als mens niet gewend. Ik vind het ook waardevol dat ik me mag blijven ontwikkelen. Ik heb bij de kom Leren Academie een administratieve training gevolgd. Omdat het geen fysieke bijeenkomst kon zijn, kreeg ik van tevoren een reep chocola toegestuurd om van te genieten tijdens de digitale scholing. Zo'n mooi gebaar! Die kleine dingen blijven me verrassen. Ik ben trots dat ik deel uitmaak van deze school en onderwijsstichting."


Meer weten? Lees ook de andere verhalen


Enthousiast geworden?

Wij zijn altijd op zoek naar talent!