Menu


In beeld: Carla Bemelmans

 

Carla Bemelmans werkt als leerkracht op OBS Binnenstad Maastricht en is al meer dan 30 jaar actief in het onderwijs. Door het volgen van opleidingen blijft ze in ontwikkeling en kan ze leerlingen nog beter ondersteunen in hun sociaal-emotionele groei. Want natuurlijk zijn de cognitieve en creatieve vakken belangrijk. Maar kinderen moeten óók stevig in hun schoenen staan. Dat lukt bijvoorbeeld door het succesvol toepassen van mindfulness. Als dat allemaal in balans is, wordt er een stevig fundament gelegd voor leren en leven.


OBS Binnenstad bouwt continu aan dat fundament. Als leerkracht staat Carla daar volledig achter: “Daarom voel ik me hier zo goed op mijn plek. Ik sta al meer dan 30 jaar voor de klas, maar vervelen doet het nooit! Ik krijg namelijk de kans om me zelf continu te ontwikkelen en zélf te blijven leren. Dankzij kom Leren heb ik een NLP-cursus en een opleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd. Daarna ben ik daar op school samen met collega’s actief mee aan de slag gegaan. Eerst in de eigen groep, inmiddels schoolbreed.”


Met mindfulness helpt Carla leerlingen om bewust keuzes te maken. “Door de snelheid van de huidige maatschappij wordt dat steeds belangrijker. Ik leer ze om wat vaker stil te staan bij het hier en nu: wat gebeurt hier op dit moment, goed kijken zonder te oordelen en dán pas te handelen. Het geeft kinderen keuzevrijheid, rust en overzicht.” Het team van OBS Binnenstad ervaart dat mindfulness werkt. Het draagt bij aan een betere balans tussen kennis en emotie. Daarom mag Carla dit van kom Leren verder doortrekken. “Ik geef nu workshops en trainingen voor kinderen, collega’s en ouders, ook op andere scholen. Het is fijn dat onze stichting dit draagt en erin wil investeren. Ik mag iets doen wat bij me past én wat bijdraagt aan de kwaliteit van ons onderwijs.”


Meer weten? Lees ook de andere verhalen


Enthousiast geworden?

Wij zijn altijd op zoek naar talent!