Menu


In beeld: Susanne Hannen

 

Met 26 jaar ervaring bij een collega-onderwijsstichting, begon Susanne Hannen in oktober aan een nieuw avontuur bij kom Leren. Ze werd de directeur van Kernkindcentrum (KKC) ZIEZO! in Maastricht. Hier komen haar ervaring, ambities en visie op onderwijs allemaal samen. "Natuurlijk is het spannend om zo'n stap te zetten. Naar een nieuwe werkgever en een heel nieuw kindcentrum. Maar ik merk dat deze stap me vooral heeft verrijkt. Bij ZIEZO! ben ik in mijn kracht, daar krijg ik ongelofelijk veel energie van."

Bij ZIEZO! draait het om 'bewegen, zien en zijn'. Met die kernpijlers komt voor Susanne Hannen alles samen. "Toen ik de vacature zag, vroeg ik me af wat ik vooral zelf nog wilde. Ik werkte al 26 jaar met veel plezier bij een collega-onderwijsstichting. Daar was ik eerst leerkracht, intern begeleider en locatieleider. Ambities om directeur te worden, had ik aanvankelijk niet. Totdat collega's me wezen op mijn leidinggevende kwaliteiten en ik het leidinggeven bij mijzelf ontdekte. Daarop werd ik directeur van een kleine en later een grote school. Verder ben ik als lid van het projectteam perspectiefrijke kindcentra betrokken geweest bij diverse fusies en sluitingen van scholen. Nu mag ik directeur zijn van een geweldig kindcentrum. Dit is gerealiseerd in een nieuwbouw waar ook inhoudelijk super is nagedacht over 'het anders kunnen organiseren van je onderwijs' en dat in goede verbinding met kinderopvang. Bij ZIEZO! komt alles wat ik heb gedaan en wat ik leuk vind, bij elkaar. Hier valt alles op zijn plek."

Susanne kende kom Leren al, want de onderwijsstichtingen in de regio werken op bestuurlijk vlak veel samen. "Vroeger probeerde ieder zoveel mogelijk leerlingen op de eigen scholen te krijgen. Nu zien we elkaars verschillen juist als kans. En in de gemeenschappelijkheden zoeken we elkaar steeds meer op. Samen zorgen we voor diversiteit, zodat ouders écht iets te kiezen hebben. Ik kende kom Leren natuurlijk nog niet als werkgever. Het is een fijne club. Stef en Inge van het college van bestuur geven me richting, maar ook ruimte om zelf ergens iets van te vinden. Nu ik hier ruim een half jaar werk, kan ik concluderen: kom Leren en ik zijn een goede match."

Susanne zorgt sinds haar eerste werkdag dat ze goed zichtbaar is. "Natuurlijk heb ik met mijn collega's bij ZIEZO! mijn perspectief en hoe ik naar onze gezamenlijke opdracht kijk, besproken. Maar ik wilde vooral ook van hen horen hoe ze tegen de fusie aankijken en hoe ze erin stonden. Nu onze deuren geopend zijn, treden we als één team naar buiten. Het maakt voor mij niet uit of je leerkracht bent, onderwijsondersteuner, collega van MIK of onmisbare kracht op de achtergrond. Wij, als medewerkers bij ZIEZO!, stemmen alles af, want we zorgen samen voor ruim 350 kinderen. Samen dragen we onze visie uit: we bewegen mee met kinderen; we zien onze kinderen, wat hun kwaliteiten zijn, waar ze nog in kunnen en willen groeien; en we bieden hen ruimte en vertrouwen om zich verder te ontwikkelen."

Dit vertrekpunt is ook de wijze waarop Susanne met haar team werkt. "In hun eigen persoonlijke én professionele ontwikkeling wil ik hen vertrouwen geven en omgekeerd wil ik dat ze bij mij hun ambities durven uitspreken. Ik wil niet die vrouw in dat kantoortje zijn. Ik wil zijn waar dat nodig is en kleine én grote mensen verbinden. En ik wil bewust blijven kijken, vooral naar wat goed gaat. Laatst zei een collega na een studiedag 'dit was een dag met een gouden randje'. Daar doe ik het voor, dat maakt me trots!"


Meer weten? Lees ook de andere verhalen


Enthousiast geworden?

Wij zijn altijd op zoek naar talent!